Fogfehérítés

A jó megjelenésnek fontos része a szép mosoly. Az egészséges, rendben tartott fogak hozzájárulnak a megnyerő külsőhöz. Ha ezek a fogak még fehérek is, az jelentős plusszt ad a fogak esztétikája szempontjából. A fogfehérítéssel fantasztikus eredmények érhetők el, mellékhatások nélkül. A fogfehérítő anyag, mely a fogak külső felszínére kerül hidrogén-peroxid zselé. Ez oxigén-szabadgyököket tartalmaz, mely a fogak sárgás, vagy szürkés színét okozó anyagokat megköti, oxidálja és ennek következtében a fogak kifehérednek. A fogfehérítő anyag egyáltalán nem károsítja a fogzománcot, mivel az egy peroxid, nem pedig a fogzománcot károsító savas kémhatású anyag. A fogfehérítés két féle képpen történhet: az egyik a rendelői, a másik az otthoni fogfehérítés.

Rendelői fogfehérítés

A rendelői fogfehérítés a fogorvosi székben, egy egyalkalmas kezelés keretében zajlik a legmodernebb Beyond-rendszerrel. Ez a kezelés minden szükséges előkészülettel együtt kb. 1- másfél órát vesz igénybe. A hatékony fogfehérítés előfeltétele, hogy a fogak tökéletesen tiszták legyenek. Ezért a fehérítést professzionális szájhigiéniai kezelés előzi meg, mely polírozásból, szükség esetén ultrahangos fogkőeltávolításból áll ( a fogfehérítés ára a polírozás árát tartalmazza). Ezután a fogak külső felszínére kerül fel a fogfehérítő anyag, ami 35%-os hidrogén-peroxid zselé. Ezt egy speciális, hidegfényű, részben UV-tartományban működő lámpával, a Beyond-berendezéssel világítjuk meg, mely nagy mértékben növeli a fogfehérítő anyag hatékonyságát és így a tökéletes fehérség eléréséhez mindössze 3x20 perc elegendő. A rendelői fogfehérítés a Beyond-rendszerrel gyors, kényelmes, és akár 14 árnyalattal világosabb fogakat eredményez.

Otthoni fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítés lényege, hogy a páciensnek a fogsoráról rendelőben vett lenyomata alapján, fogtechnikus által készített rugalmas, műanyag sínt kell megtöltenie a fogfehérítő anyaggal (10, 15, vagy 20%-os Opalescence hidrogén-peroxid zselé) és ezt a sínt kell felhelyeznie a fogsorára 4 éjszakán keresztül, minden este friss fogfehérítő anyaggal megtöltve.