Szájsebészet

Munkám során törekszem minden fogat megmenteni, ez azonban nem mindig lehetséges. Ekkor sajnos muszáj eltávolítani a fogat, vagy a fogmaradványt. A foghúzás helyi érzéstelenítésben történik egy speciális érzéstelenítőrendszerrel, mely Nyugat- Európában már régóta használatos és szerencsére nálunk is kezd elterjedni. Ennek segítségével finomabban adható be az érzéstelenítő oldat. Az érzéstelenítéső hatóanyaga nem az általában alkalmazott Lidocain, hanem Ultracain, melynek számos előnyös tulajdonsága van a Lidocainnal szemben. Pl.: az Ultracain érzéstelenítő hatása erősebb, mint a Lidocainé, és gyulladt szöveteket is jobban elzsibbasztja. Az Ultracain-allergia sokkal ritkább, mint a Lidocain-allergia, toxicitása is kisebb és nem jut át a méhlepényen, ezért terhes kismamáknál is biztonsággal alkalmazható.

Fogeltávolítás

A fogeltávolítás során nem csak a fájdalommentesség fontos, hanem az is, hogy a környező kemény- és lágyszövetek minimális traumának legyenek kitéve. Ennek érdekében a fog- és gyökéreltávolításhoz speciális emelőket is használok, melyek alkalmazásásval a környező szövetek jobban megkímélhetők és így a sebgyógyulás szebb és gyorsabb.

Gingivectomia

Ha egy fog nagy mértékben lepusztult, mélyen szuvas, gyakran előfordul, hogy az íny benől a szuvas fog üregébe. Ekkor szükséges a benőtt ínyrész eltávolítása, mely lehetővé teszi, hogy egy igen rossz állapotban lévő fog is menthető legyen.

Circumcisio

Leggyakrabban az alsó bölcsességfogaknál fordul elő, hogy azok nem tudnak áttörni az ínyen és így a fog körüli szövetek komoly , fájdalmas gyulladása alakul ki. Abban az esetben, ha a fog számára van elég hely és annak helyzete is normális, akkor a fog megmenthető, mindössze szabaddá kell tenni a fog koronai részét azzal, hogy a körülötte lévő ínyt körülmetszük, eltávolítjuk. Ezáltal a fog körüli szövetek gyulladása megszűnik és a fog végre részt vehet a rágásban.