Konzultáció, Szájüregi vizsgálat, Röntgen

Konzultáció, kezelési terv

A páciens első látogatása az adatok felvételével, majd egy hosszabb beszélgetéssel kezdődik. Ennek célja, hogy megismerkedjünk. Ezután az általános, majd a fogászati anamnézist vesszük fel. Az adatok rögzítésében, a kezelési terv készítésében és az adott kezelések rögzítésében jelentős segítséget nyújt egy direkt fogorvosok számára készült számítógépes program, mely segítségével remekül demonstrálhatók, rögzíthetők az előbb említett információk. A program minden páciens fogsorát sémásan ábrázolja, és ide különböő színekkel lehet bejelölni egyrészt a kiindulási állapotot, másrészt az aktuális beavatkozást. A számítógép raktározza és mutatja a páciens adott fogán mikor, milyen beavatkozás történt, és mennyibe kerül a kezelés. Röviden tehát a páciens adatai és kezelései pontosan dokumentálva vannak.

Szájüregi vizsgálat, daganatszűrés

A szájüregben gyakran előfordulnak különböző kóros elváltozások. Ennek kiszűrésében elengedhetetlen a szájnyálkahártya vizsgálat, mely megtekintéssel és tapintással történik, teljesen fájdalmatlanul. Ez minden kontrollvizsgálatnak része.

Röntgen

A röntgenfelvétel fontos információt ad, mely egyértelművé teszi, hogy milyen terápia szükséges az adott beteg fog esetében. A rendelőben modern röntgen készülék működik, mely kis sugárterhelést alkalmazva pontos képet ad az adott területről.

A páciens kényelmét szolgálja, hogy a röntgenfelvétel készítéséhez a páciensnek nem kell felkelnie a fogorvosi székből, az a székben ülve készül.